Translate

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλοτροφία και Παραγωγή Βασιλικού Πολτού - ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ upd


Είχα γράψει σε προηγούμενο σύντομο άρθρο πως το βιβλίο θα γίνει μελισσοκομικό BEST SELLER. Το πιστεύω πως θα γίνει και θα γίνει! Είναι από τα πιο πλούσια σε θεματολογία, σε τεχνικές και σε φωτογραφίες βιβλίο. Για να μην αδικώ όμως και τους μεγάλους μας Δασκάλους που πέρασαν στην ιστορία και μας έχουν αφήσει παρακαταθήκη τις γνώσεις τους όπως τα Καλά Μελίσσια του Άγγελου Τυπάλδου-Ξυδιά αλλά και τους καθηγητές που συνεχίζουν και γράφουν για τη βασιλοτροφία όπως τον κο Χαριζάνη και τον κο Θρασυβούλου με εκτενή αφιερωμένα κεφάλαια στα βιβλία τους.

Από τα βιβλια των τελευταίων δεκαετιών λοιπόν το τελευταίο βιβλίο του Δημήτρη Καρακούση με τίτλο Βασιλοτροφία και Παραγωγή Βασιλικού Πολτού αναφέρεται στον Έλληνα Βασιλοτρόφο που ασχολείται με τη βασιλοτροφία, αναφέρεται στον Έλληνα μελισσοκόμο που θέλει ή που σκέφτεται να ασχοληθεί με τη βασιλοτροφία αλλά και την παραγωγή Βασιλικού Πολτού. Μέσα από τις 256 σελίδες του θα μάθετε να εκτελείτε όλες τις μεθόδους βασιλοτροφίας όπως: εμβολιασμός, βασιλοτροφία με συσκευές αλλά και θα μάθετε να κατασκευάζετε πολλές κατασκευές όπως  βασιλικά κελιά, βασιλικά κλουβιά εισαγωγής, κυψελίδια αλλά και μεθόδους διαχείρισης κρίσεων όπως μεθόδους καταστολής αρρενοτοκίας κ.α. Θα μάθετε όμως και για τις κλασσικές μεθόδους όπως Alley, Hopkins, Miller.
Μπορείτε να διαβάσετε επίσης συνεντεύξεις από επαγγελματίες μελισσοκόμους και βασιλοτρόφους καθώς και φίλους μελισσομπλογκάδες όπως ο Ευάγγελος ( http://evangelosnaxios.blogspot.gr ), ο π. Ευάγγελος Καρακάσης (μας εξηγεί τη λειτουργία της Ezi Queen αλλά και συνεντεύξεις από επαγγελματίες και αρχάριους μελισσοκόμους και βασιλοτρόφους. 
Το βιβλίο με περισσότερες από 400 φωτογραφίες, είναι ένα εγχειρίδιο το οποίο αξίζει περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μας αλλά ουσιαστικά και στο αυτοκίνητο μας όταν βρισκόμαστε στο μελισσοκομείο μας σε περίπτωση που θέλουμε να ανατρέξουμε σε πληροφορίες που δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε, ιδιαίτερα την άνοιξη που υπάρχει φόρτος εργασίας.



Αναφέρεται επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη βασιλοτροφία όπως τα βελονάκια, οι διάφορες συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο καθώς και οι τεχνικές με τις οποίες θα βελτιώσουμε τον τρόπο αλλά και τις διάφορες μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να έχουμε επιτυχημένα αποτελέσματα για παραγωγικές βασίλισσες.


Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την αυτοαξιολόγηση γνώσεων μέσα από ένα γρήγορο ερωτηματολόγιο.  Και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την παραγωγή του βασιλικού Πολτού! Όλα εδώ θα τα βρείτε...


Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το συγγραφέα για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και με φιλοξένησε στις σελίδες τούτου του βιβλίου όντας νέος στη μελισσοκομία παίρνοντας μου συνέντευξη, δίνοντάς μου την δυνατότητα να εκφράσω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου για τη μελισσοκομία και τη βασιλοτροφία. Δημήτρη σε ευχαριστώ σου εύχομαι ότι καλύτερο για το βιβλίο που έχουμε στα χέρια μας αλλά και για τα επόμενα που θα γράψεις.

Τίτλος: Βασιλοτροφία και Παραγωγή Βασιλικού Πολτού
Συγγραφέας: Καρακούσης Δημήτρης
Σελίδες: 256
ISBN:978-960-351-987-4



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου