Translate

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΛΙΣΣΑ εκτροφή & νοσήματα - Ηλίας Παπαδόπουλος*




Να ένα βιβλίο με λίγες σελίδες που τα έχει όλα. Μπορεί κάποια να τα ακουμπάει επιδερμικά και να μην είναι πολύ αναλυτικό ωστόσο εστιάζει στην ουσία. Έχω διαχωρίσει τα βιβλία και τον τρόπο γραφής τους σε δυο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνα που ο εκφραστικός τους λόγος είναι κάπως δύσκολος και ταλαιπωρεί τον αναγνώστη. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα που όπως τα ονομάζω εγώ το περιεχόμενο τους είναι πιο γρήγορα "απορροφήσιμο". Στην δεύτερη λοιπόν κατηγορία κατατάσσω το παρόν βιβλίο. Είναι πιο εύληπτο. Όμως αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και συνδέεται με την εκπαίδευση της ανάγνωσης. 
Το βιβλίο Μέλισσα, εκτροφή και νοσήματα, είναι για όλους. Δεν είναι μόνο για το φοιτητή της κτηνιατρικής και τον επαγγελματία Κτηνίατρο όπως προλογίζεται στο εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα. Είναι για τον οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τη μελισσοκομία όπως πολύ σωστά αναφέρεται. Και δεν περιορίζεται γιατί καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αναγνωστικού κοινού. Από τον αρχάριο που θέλει να έχει μια πρώτη επαφή (εδώ συνδέεται αυτό που προείπα για την επιδερμική κάλυψη κάποιων θεμάτων) μέχρι και τον προχωρημένο μελισσοκόμο που θέλει μια εν τω βάθει γνωριμία με τις ασθένειες (εκτεταμένες αναφορές στο κεφάλαιο των νοσημάτων).
Σε κάθε περίπτωση το βιβλίο Μέλισσα, εκτροφή και νοσήματα είναι ένα βιβλίο αρκετά ενδιαφέρον και γρήγορα αναγνώσιμο το οποίο συνοδεύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Καλή ανάγνωση!


*Ο Ηλίας Παπαδόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κτηνιατρικής στο Α.Π.Θ.

Τίτλος: Μέλισσα εκτροφή και νοσήματα.
Συγγραφέας: Ηλίας Παπαδόπουλος
Εκδόσεις: Συγχρονη Παιδεία
ISBN: 978-960-357-118-6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου